loading...
فروشگاه کتاب
addmin بازدید : 140 پنجشنبه 21 اسفند 1393 نظرات (0)

راوی:     زمان: ۲۲ دقیقه

اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر یک پیمان بین‌المللی است که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ در پاریس به تصویب رسیده است. این اعلامیه نتیجه ی مستقیم جنگ جهانی دوم بوده و برای اولین بار حقوقی را که تمام انسان ها مستحق آن هستند، بصورت جهانی بیان می دارد. اعلامیه ی مذکور شامل ۳۰ ماده است که به تشریح دیدگاه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر می‌پردازد. مفاد این اعلامیه حقوق بنیادی مدنی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی‌ای را که تمامی ابنای بشر در هر کشوری باید از آن برخوردار باشند، مشخص کرده‌است.مفاد این اعلامیه از نظر بسیاری از پژوهشگران الزام‌آور بوده و از اعتبار حقوق بین‌الملل برخوردارست، زیرا به صورت گسترده‌ای پذیرفته شده و برای سنجش رفتار کشورها به کار می‌رود.کشورهای تازه استقلال یافتهٔ زیادی به مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر استناد کرده و آن را در قوانین بنیادی یا قانون اساسی خود گنجانده‌اند. در ادامه می توانید نسخه صوتی متن اعلامیه ی جهانی حقوق بشر را دانلود کنید.

addmin بازدید : 176 پنجشنبه 21 اسفند 1393 نظرات (0)

اجرا: پروین محمدیان     زمان: ۲۲ دقیقه

پرویز ناتـل خانلری در اسفند ماه ۱۲۹۲ خورشیدی در تهران متولد شد. خانوادهٔ پدر و مادر او هر دو مازندرانی بودند و در حکومت قاجار شغل دیوانی داشتند. خانوادهٔ پدری خیلی زودتر از شهرستان نور، روستای ناتل از توابع شهرستان نور کنونی کوچ کرده بودند. جد او میرزا احمد مازندرانی ابتدا عنوان خانلرخان و بعد لقب اعتصام‌الملک گرفت. میرزا خانلرخان اعتصام‌الملک تا پایان عمر مشاغلی در وزارت امور خارجه داشت و مدیر کل وزارت خارجه بود. پدر خانلری، میرزا ابوالحسن خان خانلری (۱۲۸۸-۱۳۴۹ قمری) ابتدا در وزارت عدلیه و سپس در وزارت امور خارجه خدمت می‌کرد و از سال ۱۳۱۶ قمری به مدت ده سال در تفلیس و پترزبورگ مأموریت سیاسی داشت. در سال مشروطیت به تهران آمد و ازدواج کرد، لقب اعتصام‌الممالک گرفت، و در سال ۱۳۰۹ شمسی در تهران درگذشت. نام خانوادگی خانلری از لقب جد او خانلرخان گرفته شده‌است. کلمهٔ ناتل (نام قدیمی شهری در مازندران) به پیشنهاد نیما یوشیج (پسرخالهٔ مادرش) بر نام خانوادگی او افزوده شد و با آنکه خود همیشه آن را به کار می‌برد در شناسنامهٔ او نبود.

پرویز ناتـل خانلری تحصیلات ابتدایی را در مدرسهٔ سن‌لویی، مدرسه آمریکایی تهران و مدرسهٔ ثروت تهران گذراند. درس‌های دورهٔ اول دبیرستان را به‌طور متفرقه امتحان داد، و هنگام ورود به دارالفنون برای دورهٔ دوم متوسطه، به تشویق بدیع‌الزمان فروزانفر که آن زمان معلم دارالفنون بود، رشتهٔ ادبی را انتخاب کرد.سپس وارد دانشسرای عالی شد و در سال ۱۳۱۴ دانشنامهٔ لیسانس زبان و ادبیات فارسی را از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران دریافت کرد. پس از گذراندن دورهٔ آموزشی خدمت نظام وظیفه از سال ۱۳۱۵ به خدمت وزارت فرهنگ درآمد و مدتی دبیر دبیرستان‌های رشت بود. سپس ضمن تدریس در دبیرستانها دورهٔ دکتری زبان و ادبیات فارسی را گذراند.

 

در سال ۱۳۲۲ خانلری جزو اولین گروه دریافت‌کنندگان دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران بود. موضوع پایان نامه دکتری او «تحول غزل در شعر فارسی» بود که به راهنمایی ملک‌الشعرا بهار به انجام رساند و بعداً با عنوان «تحقیق انتقادی در عروض و قافیه و چگونگی تحول اوزان غزل فارسی» به چاپ رسید. پس از پایان خدمت وظیفه، دوران خدمت در دانشگاه تهران را آغاز کرد. خانلری کرسی تاریخ زبان فارسی را در دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران ایجاد کرد و تا سال ۱۳۵۷ خود متصدی تدریس آن بود. در همان اوایل دوران خدمت در دانشگاه تهران، در سال ۱۳۲۵ انتشارات دانشگاه تهران را بنیان گذاشت و خود به مدت پنج سال مدیریت آن را به عهده داشت.

خانلری از دوران دانشجویی، همکاری خود را با مطبوعات آغاز کرد و اشعار و نوشته‌هایش در مجله مهر انتشار می‌یافت. در خاطرات خود به از جمعی از ادیبان نامدار آن زمان همچون محمدتقی بهار، رشید یاسمی و سعید نفیسی یاد می‌کند که در دفتر مجلهٔ مهر گرد می‌آمدند و مشهور به ادبای سبعه (هفت‌گانه) بودند. در مقابل آنها به چهار نفر جوان‌تران نوگرا و تحصیل‌کردهٔ اروپا یعنی صادق هدایت، مجتبی مینوی، بزرگ علوی و مسعود فرزاد اشاره می‌کند که در کافهٔ رزنوار در خیابان لاله‌زار نو جمع می‌شدند و به گروه ربعه مشهور شده بودند و خانلری در حدود سال ۱۳۱۵ با آنان نیز آشنایی یافت.

پرویز ناتـل خانلری در سال ۱۳۲۰ با زهرا کیا ازدواج کرد که حاصل آن یک دختر و یک پسر بود. پسرش آرمان در جوانی درگذشت. در خرداد ۱۳۲۲ نخستین شماره از مجلهٔ ادبی سخن را انتشار داد و با وجود وقفهٔ ناخواسته‌ای که پیش آمد تا سال ۱۳۵۷ انتشار آن را تداوم بخشید.

خانلری در سال ۱۳۲۷ به پاریس رفت و مدت دو سال در انستیتو دو فونتیک که ضمیمهٔ دانشگاه سوربن بود به مطالعه و تحقیق مشغول شد. او اولین ایرانی بود که با رشتهٔ فونتیک (آواشناسی) در این مؤسسه آشنا شد و رساله‌ای نیز در این باره به زبان فرانسوی نوشت. پرویز ناتـل خانلری در سال ۱۳۳۴ معاون وزارت کشور (در دورهٔ وزارت اسدالله علم) شد. از همان دوران سناتور انتصابی مازندران شد و چند دوره تا سال ۱۳۵۷ در آن سمت بود. از شهریور ۱۳۴۱ تا بهمن ۱۳۴۲ مقام وزارت فرهنگ را در کابینهٔ اسدالله علم داشت. در مقام وزارت فرهنگ، طرح ایجاد سپاه دانش را پیشنهاد کرد و به تصویب رساند و اجرای آن را آغاز کرد.

بی‌تردید مهمترین خدمت خانلری به فرهنگ ایرانی، تأسیس بنیاد فرهنگ ایران با جلب همکاری عده‌ای از پژوهشگران بود که در سال ۱۳۴۴ آغاز به کار کرد. بنیاد فرهنگ ایران در مدت فعالیت خود بیش از سیصد عنوان کتاب را منتشر کرد که غالب آنها متون و تحقیقات مهمی در جنبه‌های مختلف ادبی و تاریخی و علمی بود. ریاست بنیاد فرهنگ از ابتدای تأسیس تا سال ۱۳۵۷ به عهده خانلری بود.خانلری همچنین ریاست فرهنگستان ادب و هنر را به عهده داشت. مدتی نیز مدیر کلی سازمان پیکار با بیسوادی را به عهده گرفت.

پس از انقلاب اسلامی پرویز ناتل خانلری به مدت صد روز زندانی شد و از همهٔ فعالیت‌های رسمی و دانشگاهی کناره گرفت. پرویز ناتل خانلری در شهریور ۱۳۶۹ پس از یک دوره بیماری طولانی در ۷۷ سالگی در تهران درگذشت. در ادامه می توانید نامه ی تارخی دکتز پرویز ناتل خانلری به پسرش آرمان را دانلود کنید.

addmin بازدید : 133 پنجشنبه 21 اسفند 1393 نظرات (0)

زمان کل: ۱۲ ساعت و ۴۳ دقیقه

نگاهی به گذشته و تاریخ ایران، جز احساس غرور و سربلندی برای هر ایرانی اصیل چیزی نخواهد داشت. انسان‌هایی که ایران به واسطه آنها ایران شد، کوروش، داریوش، بوعلی سینا، ابوریحان، انوشیروان، امیر کبیر و بزرگ مردان دیگری که در راه سربلندی ایران از هیچ چیز حتی جان و عمر خود دریغ نکردند “کوروش کبیر ” یکی از این بزرگانی است که نام وآوازه او به همه جای دنیا رسیده‌ و نماد عدالت و عشق به وطن است. ایرانی آزاده‌ای که جز با عدالت با زیردستان رفتار نمی‌کرد و اولین اعلامیه حقوق بشر به واسطه او صادر شد. بزرگ مردی که اگر چه تحقیق و مطالعه بسیاری درباره زندگی و شخصیتش انجام شده اما هنوز هم به راستی شناخته نشده است. یکی از کتاب‌هایی که درباره این اَبَرمرد ایرانی نوشته شده است، “کوروش کبیر‌” به قلم آلبر شاندور و ترجمه محمد قاضی است. “او که شادمانی مردم من را نمی خواهد از ما نیست، او برده بی مزد اهریمن است. زنان میهن من بزرگوار و برازنده‌اند ،خان و مان مردم من شادمان و سترگ است، پدران ما دانا و فرزندان ما دلیرند، بدین ‌نشان هرگز شکست نخواهیم خورد بدین ‌نشان هرگز فریفته نخواهیم شد.” این کتاب صوتی را می توانید در ادامه دانلود کنید.

addmin بازدید : 115 پنجشنبه 21 اسفند 1393 نظرات (0)

زمان:۲۳ دقیقه

کتاب ضد یاد ها مجموعه ای گرد آوری شده از مسعود بهنود ، آن زن یک داستان از این کتاب است. داستان های این مجموعه در زیر شرح داده شده است:بی بی نرگس : دختر خاله امیرکبیر که همیشه عاشقش بوده . فاطمه : دختری که قرار است عروس شاهزاده ای شود و چشم به راه اوست . در فراموش خانه : مرد قرار است عضو فراموش خانه شاهی شود یک گروه مخفی و مهم . خواب بهزاد : در مورد بهزاد نقاش و مینیاتورهای باارزشش . شاهزاده و فخری : فخری که عاشق شاهزاده ای می شود و ننگ برادرش است . سردار و سرهنگ : اسمش معلومه دیگه رابطه بین سرهنگ و سردار و انچه گذشته است بین آنها . زنی روی صندلی چرخ دار عجیب : زنی که همسر خان بود و خان کشته شد و زن آواره شد. جواهر : داستان سفر به عربستان و عشق و علاقه حاکمان به جواهرات . آن زن : زنی که خانم صدایش می کنند و پنجره اتاقش همیشه بسته است تا زمانی که رضا شاه تبعدی می شود . ‍‍‍ژاژا : مردی که خواب می دید به خواب اعتقاد داشت و به سیاست گرایید . سفری به سکوت : اهمیت صادق هدایت و تحقیقی که قرار است درباره او بشود و بعد یک داستان …آمد و رفت : دوستی قدیمی که آمد و رفت و دوستان را دوباره کنار هم قرار داد .

تعداد صفحات : 4

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 271
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 22
  • آی پی دیروز : 28
  • بازدید امروز : 74
  • باردید دیروز : 32
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 242
  • بازدید ماه : 853
  • بازدید سال : 5,187
  • بازدید کلی : 73,034